Speelkeukentje pimpen, diy

Een paar maandjes voordat de twins twee jaar werden gingen we op zoek naar een speelkeukentje. Persoonlijk vind ik de keukentjes van Janod wel leuk, maar uiteindelijk werden we beiden enthousiast bij het duktig keukentje van de IKEA. Neutraal en dus geschikt voor een jongetje en een meisje. Wat nog een extra pluspunt was van deze keuken zijn de pootjes. Je kunt de keuken op drie hoogtes zetten. Ideaal voor groeiende kindjes.
We dachten slim te zijn en gingen op zoek naar een tweedehandsje. Op zich niets mis mee, ware het niet dat het keukentje uiteindelijk meurde (echt het ding stonk een uur in de wind…) naar rook. Note to self: always check if you are buying from non-smokers… Maar ja nu was het te laat. Azijn e.d. hielpen ook maar matig. Nou wilde ik sowieso wel wat pimpen, maar nu werd het een mega project. Alles uit elkaar en dan schuren, twee lagen gronden en dan twee lagen met de uiteindelijke kleur. En tussendoor natuurlijk ook weer licht opschuren. Poeh al met al zijn we er toch een paar weken mee bezig geweest.

Zo zag die er voor het pimpen uit (foto is van de site van de IKEA):

We schilderden alles wit. Met uitzondering van de twee deurtjes met het raampje, die verfden we blauw. Het aanrecht kreeg een beits met een kleur van notenhout (donkerbruin met doorschijnende houtnerf). Verder hebben we achter het opzetstuk een plank gezet en die bekleed met een plakfolie van Kitsch Kitchen (genaamd Forest Friends). Oorspronkelijk had ik een tafelzeil (lichtblauw met witte stippen) dat ik erop wilde lijmen, maar het werd zo lelijk met bubbels (lucht en/of lijm) die er echt niet meer uitgingen. Echt niet leuk. De plakfolie kwamen we bij de lokale bouwmarkt tegen en we waren meteen verliefd. We vonden het zo leuk dat ik meteen ook het plankje achter het dichte deurtje ermee bekleedde haha. Ook hebben we de handgrepen, de kraan en de bak een chroomkleur gegeven met een spuitbus.

Verder had ik nog een draadmand in de schuur gevonden. Die was nog over van een oude keuken. Ik had twee bolletjes goedkope wol gekocht (een euro per stuk) en ik had bedacht dat ik die ff zou omhaken. Uiteindelijk toch nog een hele klus omdat ik bij de draadstukken de wol om het draad heb gehaakt. Maar ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. Nog twee vilten vlinders erop en nu hebben we een mooie mand voor allerlei houten etenswaren.

Tot slot nog een compliment aan het adres van IKEA. Thuis deed opeens een pitje van de kookplaat het niet meer. Balen. Dus manlief nam contact op met de IKEA. En wow ‘klantenservice is not dead’. We konden ons adres opsturen en ze stuurden ons kosteloos (!) een nieuw kookplaatje op. De mupkes vinden het geweldig om de pitjes aan en uit te drukken. Het geeft ze het gevoel dat ze net zoals mama koken. Want als mama kookt, brandt er ook altijd een lampje. Dus nogmaals IKEA bedankt!

Een kiekje van tussendoor… Nog een deurtje en de mand, maar het begint al te lijken…
Gepimpte duktig keuken by Miss Friszz

En dan natuurlijk nog het eindresultaat!!!

Het gehaakte mandje. Poeh wat een werk was dat… beetje onderschat hihi

De vlinders op het gehaakte mandje. Ben dik tevreden met het uiteindelijke ontwerp: een meisje en een jongetje :-)

Een gevuld mandje

Zelfs de magnetronplaat is blauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

et voilá

Het speelkeukentje!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *