Naaitutorials

Toen ik net begon met naaien op de grote, zware, zeer breed uitgeruste, naaimachine van mijn oma, wist ik niet goed hoe ik moest beginnen. Er kon zoveel worden ingesteld… Uiteindelijk leer je vooral door het te doen en soms gewoonweg uit te proberen (ik heb overigens een hekel aan proeflapjes… dus als ik van te voren wat informatie kan inwinnen zodat mijn proeflapje zo klein mogelijk kan zijn en ik zo snel mogelijk het gewenste resultaat heb, ben ik daar een groot voorstander van). Daarnaast heb ik een korte naaicursus gedaan. Hier werden een aantal zaken aan de hand van een praktijkopdracht geoefend. Het heeft echt geholpen om mij wat vertrouwder met de naaimachine te maken (lees: we werden vriendjes). Dat de machine nog geen week na het aflopen van mijn cursus moest overlijden en ik vriendjes moest worden met een andere deed daar niks aan af. Op deze pagina staan met en met enkele documenten dan wel tutorials over het hoe en wat van enkele basisprincipes. Wellicht helpt het om sneller vriendjes te worden met je eigen (gekochte, gekregen of geërfde) naaimachine :-).

Als je vragen hebt, of iets mist, laat het mij maar weten. Wellicht kan ik iets betekenen (al ben ik nog lang geen profi. Twee weten wellicht meer dan één).

Download de PDF “Naaien voor beginners” – Hierin staat een korte uitleg van de verschillende termen zoals steeklengte en steekbreedte evenals mijn meest gebruikte instellingen als ook een overzicht van naalddiktes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *