Pasen deel 4

paasvorm 3

Jaaaa, Pasen deel 4 alweer. En we hebben nog een aantal pre-Paasdagen te gaan haha. Vandaag nog een keertje een smakelijk iets mét verhaal. Vroeger bakte mijn moeder met Pasen een lammetje of een haasje. De vormen zijn inmiddels al tientallen jaren oud. Ge-wel-dig!

Niet de vormen gaan al wat jaartjes mee. Ook deze paasdecoratie is al zo oud als ik me kan herinneren...

Niet de vormen gaan al wat jaartjes mee. Ook deze paasdecoratie is al zo oud als ik me kan herinneren…

En ondanks dat ik stiekem meer een kerstmens ben, heeft ook Pasen zijn bijzondere momenten. Zeker nu ik zelf mama ben. Dus dit jaar hebben we voor het eerst paastakken en hebben we zelf houten paaseitjes geverfd (zie Pasen deel 1). De traditie van het Paaslammetje ben ik overigens al eerder gestart. Haha, tja ik ben nu eenmaal altijd voorstander van cake als er iets te vieren is… En bovendien is het altijd zo gaaf om de cake uit de vorm te zien komen en er echt duidelijk een lammetje (of een haas) te zien was.

 

De ‘how to’ van de Pasen deel 4:

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten en je hebt dus een lammetjes- of een haasvorm nodig.

dé vorm

dé vormen

Ingrediënten:

  • 75 gram boter, kamertemperatuur
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • Snufje zout
  • 75 gram gemalen hazelnoten
  • Half zakje vanillesuiker
  • Half zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1½ el Stroh rum

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C (heteluchtoven), vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.
  2. Klop de boter met de suiker schuimig.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  4. Doe het deeg in de vorm en klop even met de vorm, zodat het deeg goed in alle hoekjes komt.
  5. Bak gedurende 1 uur (deeg komt er bovenuit, na het afkoelen kun je dit recht afsnijden). Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en laat vervolgens op een rooster verder afkoelen. Bestrooi met poedersuiker. En dan smikkelen maar! PS Al blijft het raar om zo’n snoezige cake de kop af te snijden. Dus we beginnen meestal met het achterwerk. Haha.
In één woord WOW!

In één woord WOW!

Ik heb ook al wel eens een cake met fijngeraspte appel in de vorm gebakken. Dat ging ook prima. Dus de vormen zijn breed inzetbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *